Kosár 0
0 Ft

A nem rádióaktív alternatívák a tóriumos wolframelektródákkal szemben

Az E3® elektródák előnyei, amelyek önmagukért beszélnek:

  • Az elektródahegy "hideg" marad

  • Jobb ívgyújtási és újragyújtási tulajdonság

  • Jó ívstabilitás

  • kevesebb oxidhártya keletkezik

  • Magas áramterhelhetőség

  • Az elektródacsúcs kevésbé deformálódik

  • Többcélú felhasználhatóság

 

Ugyanannál az áramsűrűségnél az E3® elektródák kb. 900°C - al hidegebbek, mint a tóriumos W-elektródák és ezáltal jóval magasabban terhelhetőek:

 

Az E3® elektródacsúcsok láthatóan termikusan kevésbé terheltek, mint a WTh 20 elektródák csúcsai. Ennek megfelelően az E3® elektródacsúcsok oxidációja alacsonyabb így az élettartam hosszabb.

 

Az E3® elektródák 150 gyújtás után lényegesen kevesebb elhasználódást mutatnak, mint a WTh 20 elektródák. Az E3® elektródák a WTh elektródákkal szemben hosszabb idő után is biztosabb és gyorsabb gyújtást teljesítenek.

 

E3® Elektródák: ritka földfémoxidokkal (kevert oxidok). A tóriumos elektródákkal összehasonlítva ezek az
elektródák jóval kevesebb terhet jelentenek a környezetre és nem rádióaktívak. A tóriummentes, nem rádióaktív elektródák az összes teljesítménytartományban egyen-, és váltóáramú hegesztéshez, ötvözött és ötvözetlen acélokhoz, Al, Ti, Ni, Cu, Mg ötvözetekhez alkalmazhatóak. Kiváló gyújtási tulajdonságai miatt jól alkalmazhatóak automatizált eljárásokhoz is. Az alacsonyabb elektródahőmérséklet megnöveli az áramterhelhetőséget és az élettartamot a tóriumos elektródákhoz képest.
Színjelzés: E3® = Lila

 

WLa 10 / 15 / 20 elektródák: A lantánötvözésű elektródák egyen-, és váltóáramú hegesztéshez használhatóak. A fő alkalmazási területe az ötvözött és ötvözetlen acélok, Al, Ti, Ni, Cu és Mg ötvözetek hegesztése. Ennek az elektródának további alkalmazhatósági területe a mikroplazma hegesztés.
A megemelt lantánoxid (La2O2) tartalom az elektróda gyújtóképességét megnöveli. Összességében az élet¬tartam és az áramterhelhetőség alacsonyabb, mint az E3® elektródák esetében.
Színjelzés: WLa 10 = Fekete / WLa 15 = Arany / WLa 20 = Kék

 

WCe 20 elektródák: Cériumoxid (CeO2) hozzáadásával a W-elektróda terhelhetősége a tiszta W-elektródához képest megnő.
A WCe-elektródák kevésbé terhelhetőek, mint az E3® vagy a WLa-elektródák. Ezeknek az elektródáknak a fő felhasználási területe az ötvözött és ötvözetlen acélok, az Al, a Ti, Ni, Cu és Mg ötvözetek egyen-, és váltóáramú hegesztése alacsony és közepes áramerősségtartományban.
Színjelzés: WCe 20 = Szürke

 

WZr 08 elektródák: A cirkónium ötvözésű W-elektródák okozhatnak hegfürdő szennyeződést (wolfram kerülhet a hegfürdőbe).
Ezeknek az elektródáknak a felhasználási területe az váltakozó áramú hegesztés. Egyenáramú hegesztéshez korlátozottan alkalmas.
Színjelőlés: WZr 08 = Fehér